1932 Hoyt Street Tudor Design Portland
Angela Todd Interior Designer Header Logo

1932 Hoyt Street Tudor

Portland, OR

Scope

Cosmetic Remodel, Furnishings
Year Built: 1921

Credits

Remodeler: T.H.E. Remodel Group

Features

Our client, a single Dad of two beautiful teenage daughters, knew the moment he saw this modest Laurelhurst English Tudor it was perfect for his family. The home had history, good bones, ample light, and a great layout. It just needed to be personalized. We were selected to help express the family’s personal style: a mixture we describe as traditionally rooted with a global influence, and a touch of bohemian style. +
Click angela-todd-interior-designer-tidbids to get more info about A Photo
1932 Hoyt Street Tudor Living Room Design
angela-todd-interior-designer-portfolio-logo The simplicity of light and original character in this living room felt extraordinary, so we left it untouched. Our client’s bohemian personality and his family heirloom rug inspired layered textures and patterns.
tidbids-icon
1932 Hoyt Street Tudor Bedroom Entrance Design
angela-todd-interior-designer-portfolio-logo To create a durable floor for the soaking tub, we wove in the master bathroom carrera marble hexagon tiles with the existing oak floors, creating a harlequin design.
tidbids-icon
1932 Hoyt Street Tudor Laundry Room Design
angela-todd-interior-designer-portfolio-logo Can you imagine having two daughters, two dogs, and two cats without a mudroom during a wet Portland winter? Neither could our client, so we created a functional mudroom packed with storage solutions within the existing footprint of his Laurelhurst Tudor.
tidbids-icon
1932 Hoyt Street Tudor Vanity Room Design
angela-todd-interior-designer-portfolio-logo Since cats tend to go anywhere they please, we added a custom stained glass awning window, produced by Portland artist David Schlicker, to the mudroom, allowing effortless come and go access.
tidbids-icon
1932 Hoyt Street Tudor Family Room Design
angela-todd-interior-designer-portfolio-logo Contrary to common perception, well designed basements can be a favorite place to escape and unwind. We installed luxury vinyl floors for durability, and we worked with a rich palette of cool hues and gold creating an inviting media and game room for our client’s family.
tidbids-icon
Next Project